Υλικά
– 2/3 κούπας μέλι
– 1/2 κούπα ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
– 1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη εγώ έβαλα ζάχαρη καρύδας
– 1/4 κούπας κακάο
– 1/2 κουταλιά γλυκού βανίλια σε σκόνη
– 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
– 2 κούπες νιφάδες βρώμης
– 2 κούπες corn flakes ή δημητριακά ρυζιού
– 1 κούπα σταγόνες ή τριμμένη μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι, το ταχίνι, την μαύρη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, την βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και την βρώμη και συμπληρώνουμε λίγα λίγα τα δημητριακά. Όταν δούμε ότι αρχίζει να γίνεται σκληρό σταματάμε να προσθέτουμε δημητριακά και προσθέτουμε τα 2/3 της κούπας με τις νιφάδες σοκολάτας. Επειδή το μείγμα είναι ζεστό η σοκολάτα θα αρχίσει να λιώνει και να ενσωματώνεται με το μείγμα γι’αυτό αν θέλουμε να μην διαλυθεί εντελώς την ανακατεύουμε ελάχιστα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αλουμινόχαρτο και το έχουμε λαδώσει. Πασπαλίζουμε την σοκολάτα του έχουμε αφήσει στην άκρη και πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας για να απλωθεί καλά και να μην αφήνει κενά. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Όταν το βγάλουμε, αναποδογυρίζουμε το ταψί στον πάγκο της κουζίνας, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη. Διατηρούνται στο ψυγείο για 2 μήνες και στην κατάψυξη για 6 μήνες. Έτοιμα!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.