Η Συνταγή είναι από Rita Zioga – Ομάδα “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά!!!
Για τη βάση της πίτας
* 8 φύλλα κρούστας για γλυκά
* ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο + λίγο ελαιόλαδο
* 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη κατά προτίμηση
* 1 κουτ. γλυκού κανέλα
* 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
* 1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
Για την κρέμα
* 1 λίτρο γάλα πλήρες
* 6 κουτ. σούπας Σιμιγδάλι
* 3 κουταλιές μέλι (αν θέλετε κάτι πιο υγιεινό και λιγότερο «λιγωτικό») ή ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
* 4 αβγά
* 2 καψουλάκια βανιλίνης
* 2 κουτ. σούπας βούτυρο
* ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ
Για το σερβίρισμα
* λίγη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα
Εκτέλεση!!!
Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το μέλι ή τη ζάχαρη, τη βανίλια και το σιμιγδάλι και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσοχή κολλάει!
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα πρώτα το βούτυρο και μετά ένα ένα τα αβγά, ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το ξύσμα γκρέιπφρουτ ή πορτοκαλιού.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη και την κανέλα και κρατάτε λίγο μίγμα στην άκρη για το τέλος.
Με ένα πινέλο λαδώνετε το ταψί σας. Στρώνετε και βουτυρώνετε τα 3 πρώτα φύλλα και πασπαλίζετε με λίγο από το μίγμα καρυδιού και ζάχαρης κανέλας. Συνεχίζετε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας, τελειώνοντας με ένα βουτυρωμένο φύλλο.
Αδειάζετε μέσα στο ταψί την κρέμα και στη συνέχεια παίρνετε τα φύλλα που εξέχουν τριγύρω κι αφού τα βουτυρώσετε καλά τα στρίβετε. Πασπαλίζετε με το μίγμα κανέλας-ζάχαρης που έχετε κρατήσει και ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.