Γαλατόπιτα ή αλλιώτικη μπουγάτσα - Cook For All
Γαλατόπιτα , η αλλιώτικη μπουγάτσα

Γαλατόπιτα ή αλλιώτικη μπουγάτσα

Υλικά

– 1 φύλλο σφολιάτας
– 750 γρ γάλα φρέσκο
– 3/4 της κούπας σιμιγδάλι
– 100 γρ βούτυρο
– 1 κούπα ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 1 κγ κανέλα
– 2 αυγά

Εκτέλεση

Βάζω το γάλα, τη ζάχαρη ,το βούτυρο , το σιμιγδάλι τις βανίλιες και την κανέλα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα και τραβάω απο τη φωτιά.
Χτυπάω τα αυγά , προσθέτω λίγο ζεστή κρέμα ανακατεύοντας σιγά σιγά, για να ζεσταθούν , και τα ριχνω στην κατσαρόλα
με την κρέμα.
Απλώνω ενα φύλλο σφολιάτας στο ταψί ανεβαζοντας το και στα τοιχώματα και κόβω ότι περισσεύει.
Αδειάζω την κρέμα μεσα στη σφολιάτα, διακοσμώ με τα περισσεύματα και λιγο κανέλα.
Αλειφω τη σφολιάτα όπου φαίνεται με κρόκο αυγού χτυπημένο με λιγο νεράκι.
Ψηνω στους 200 ° μέχρι να ροδίσει !!
Μπορούμε οταν κρυώσει να αλλείψουμε με μαρμελάδα !!

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη της ομάδας “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top