Η Συνταγή είναι από τον Αλέξανδρος Φούκας της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά!!!
• 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
• 2 μεσαία κρεμμύδια
• 2 σκ. σκόρδο
• 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 3-4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
• Αλάτι, χονδρό
• Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
• Βασιλικό, φρέσκο
• Ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση!!!
• Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά
• Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη
• Σκουπίζουμε ελαφρώς το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί και το τοποθετούμε πίσω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
• Ψιλοκόβουμε πολύ καλά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και την ζάχαρη
• Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν, προσθέτουμε τον πελτέ, βασιλικό χοντροκομμένο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό
• Προσθέτουμε μέσα την ντομάτα μας, κρέμα βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά
• Αφαιρούμε από την φωτιά και πολτοποιούμε με ένα ράβδο-μπλέντερ ή στο multi σε δόσεις
• Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, από πάνω το κοτόπουλο, την σάλτσα ντομάτας, λίγο έξτρα κρέμα βαλσάμικο και φρέσκο βασιλικό