Η Συνταγή είναι από τον Αλέξανδρος Φούκας της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά!!!
• 250 γρ. ταλιατέλες
• 250 γρ. στήθος κοτόπουλο
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
• 200 γρ. από το νερό που έβρασαν οι ταλιατέλες
• 1 κ.σ. κορν φλάουερ
• Αλάτι, χονδρό
• Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
• Μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
• Βασιλικό, φρέσκο
Εκτέλεση!!!
• Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει αλατίζουμε πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες
• Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία
• Παράλληλα τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
• Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μία βράση
• Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις ταλιατέλες, το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει μέσα το κορν φλάουερ, λίγο αλατοπίπερο άμα χρειάζεται, μοσχοκάρυδο και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά
• Αφαιρούμε από την φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βασιλικό
Tips:
• Άμα δεν έχουμε αρκετά μεγάλο τηγάνι, μπορούμε να κάνουμε την διαδικασία σε μια κατσαρόλα
• Μπορούμε να προσθέσουμε και έναν κύβο κοτόπουλου για έξτρα γεύση