Η Συνταγή είναι από Αλέξανδρος Φούκας – “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Μπισκοτάκια για μικρούς και μεγάλους
Υλικά!!!
• 100 γρ. ξηροί καρποί
• 100 γρ. αλεύρι βρώμης
• 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• 30 γρ. κακάο
• 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
• 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά)
• 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο
• Μαρμελάδα της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση!!!
• Βάζουμε στο multi τους ξηρούς καρπούς και τους θρυμματίζουμε
• Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς, τα άλευρα, την ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το τζίντζερ και ανακατεύουμε
• Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά
• Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
• Αφαιρούμε από το ψυγείο, πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσα τους διότι θα απλώσουν
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 12-15 λεπτά, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν
• Παίρνουμε δύο μπισκότα, βάζουμε μαρμελάδα στο ένα, κλείνουμε με το άλλο από πάνω και σερβίρουμε