Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μπεσιαμέλ και μοτσαρέλα - Cook For All
Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μπεσιαμέλ και μοτσαρέλα

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μπεσιαμέλ και μοτσαρέλα

Η Συνταγή είναι από Marinos Subaru της ομάδας “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας”

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο
Για το μαρινάρισμα:
1 κουταλάκι αλάτι ,
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο ,
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα σκόνη,
1 κουταλάκι ρίγανη, τον χυμό από ένα lime ,
2 σκελίδες σκόρδο.
Για τη σάλτσα:

2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
500ml γάλα φρέσκο
λίγο πιπέρι
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα 4 φιλέτα κοτόπουλο σε : 1 κουταλάκι αλάτι , 1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο , 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα σκόνη, 1 κουταλάκι ρίγανη, τον χυμό από ένα lime , 2 σκελίδες σκόρδο.  Σκεπάζουμε και φυλάγουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μας μέχρι να ψηθεί καλά. Το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
Σάλτσα : Σε τηγάνι μεγάλο βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει και δύο κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε να γίνει μια πάστα. Ρίχνουμε 500ml γάλα φρέσκο και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να πήζει πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα κοτόπουλα μας μέσα , να πάρουν μιά βράση.
Σερβίρουμε με πατάτα πουρέ και βραστά λαχανικά.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top