Η Συνταγή είναι από Αλέξανδρος Φούκας της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”
Υλικά
400 γρ. κολοκύθα, ψημένη ή βρασμένη
3 μεσαία αυγά
120 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. μέλι
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
80 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
230 γρ. αλεύρι βρώμης
1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
100 γρ. mix αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό
Πολτοποιούμε την κολοκύθα με ένα ραβδομπλέντερ ή ένα πιρούνι, την βάζουμε μέσα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι βρώμης, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το mix και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε τα στερεά μας υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Βουτυροαλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκ. με τρύπα στην μέση, αδειάζουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 40-45 λεπτά
Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε