Κέικ λεμονιού με μύρτιλλα και αμύγδαλα - Cook For All
Κέικ λεμονιού με μύρτιλλα και αμύγδαλα

Κέικ λεμονιού με μύρτιλλα και αμύγδαλα

Η Συνταγή είναι από ‘Καίτη Παναγιώτου – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Υλικά!!!

🥰🥰👌👌👌👌
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
3 αυγά
Ξύσμα κΆι χυμό από δυο λεμόνια
2 βανίλιες
2 κουταλακια B P
Ένα κουταλάκι σόδα
1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου
1 ποτήρι αμύγδαλα σε σκόνη
Μισό ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροσπασμενα
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ μύρτιλλα(αφήνω λίγα για διακόσμηση)
Γλασο
200 γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές γάλα
Ξύσμα από μισό λεμόνι
5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση!!!

Χτυπώ το λάδι με ζάχαρη. Προσθέτω τα αυγά και τα χτυπώ πολύ καλά μετά βανίλιες
Σόδα και Bp βάζω το χυμό ανακατεύοντας γρήγορα να αφρατέψει. Το γάλα ξύσμα τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά. Βάζω τα μύρτιλλα ελαφρώς αλευρωμένα. Ψήνω σε φόρμα στους 180 για 45 λεπτά.
Το αφήνω αρκετά να κρυώσει μέσα στη φόρμα. Το ξεφορμάρω και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί για το γλασο.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top