Κεμπάπ μελιτζάνας - Cook For All
Κεμπάπ μελιτζάνας

Κεμπάπ μελιτζάνας

Η Συνταγή είναι από ‘Gharib Naeim – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Υλικά!!!

✓6 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
✓ ένα τέταρτο φλιτζάνι φυτικό λάδι
✓ Κιμάς – 500 γρ
✓ μια κουταλιά αλάτι
✓ μια κουταλιά γλυκό πιπέρι
✓ Μείγμα μπαχαρικών
✓9 πράσινες πιπεριές
✓ 8 κρεμμύδια κομμένα στη μέση
✓ νερό για τη σάλτσα
✓ Μισό φλιτζάνι πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση!!!

1 Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1/4 φλιτζάνι λάδι και τις φέτες μελιτζάνας. Το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και μια κουταλιά αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3 • Πλάθουμε το κρέας σε μορφή δίσκου και το βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
4 Σε ένα ταψί φούρνου μοιράζουμε διαδοχικά τους δίσκους κρέατος, κρεμμυδιού και μελιτζάνας.
5 Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας στο νερό και προσθέτουμε μια κουταλιά αλάτι.
6 Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά στο δίσκο.
7 Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ωριμάσει.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top