Υλικά
– 5 μεγάλες πατάτες
– 2 καρότα
– ζωμός λαχανικων
– 1/2 κούπα γάλα
– αλάτι
– πιπέρι
– ελαιόλαδο
– 2 κσ βούτυρο
– 2 κσ τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
➡️ Κόβω τις πατάτες σε κυβάκια .
Καθαρίζω τα καρότα και αφαιρώ τον πυρήνα, αν είναι πολύ σκληρός, ώστε μα βράσουν στον ίδιο χρόνο με τις πατάτες.
➡️ Τα βάζω σε κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικων ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο κουρκουμά για χρώμα.
➡️ Βράζω για περίπου μισή ώρα και λίγο πριν μαλακώσουν εντελώς ρίχνω το γάλα και το βούτυρο .
➡️ Χαμηλώνω τη φωτιά να μην πιάσει το γάλα και βράζω λίγο ακόμη, περίπου δεκα λεπτά .
➡️ Έτσι όπως είναι η κατσαρόλα πάνω στη χαμηλη φωτιά ( 3 από 9) αρχίζω να ανακατεύω με μεταλλικό αυγοδάρτη και σιγα σιγά οι πατάτες και τα καρότα λιώνουν και τα υγρα εξατμίζονται, κι έχουμε έτοιμο τον πουρέ μας.
➡️ Τραβάμε από το μάτι και αν θέλουμε προσθέτουμε λιγο τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα) να λιώσει και να δώσει επιπλέον γεύση !
Η Συνταγή είναι από Συν Αθηνά. “SynAthina” – “Φανταστικές Συνταγές”🥣.