Η Συνταγή είναι από Σοφια Παπαδοπουλου – “Μαγειρικη ζαχαροπλαστικη και βοτανα”.
Υλικά
4 αυγα .
1 μπεικιν.
1 ποτηρι ζαχαρη.
1Ποτηρι αλευρι.
4 κουταλια σουπας σιμιγδαλι ψιλο.
1 κουταλακι κανελα.
Μισο ποτηρι καρυδια σλεσμενα.
Μισο ποτηρι σταφυδες μουλιασμενα σε ποτο.
Σιροπι.
2 ποτηρια νερο.
2 ποτηρια ζαχαρη.
Κρεμα.
3 ποτηρια γαλα.
3 κουταλιες σουπας ζαχαρη.
5 κουταλιες σουπας κον φλαουερ.
1 μορφατ.
1 ζαχαρουχο.
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα μετα τους κροκους ,προσθετουμε την ζαχαρη και τα υπολιπα υλικα σιγα σιγα .Αλευροβουτυρονουμε ενα ταψι 30 και ψυνουμε στους 200 για μιση ωρα
Βραζουμε το συροπι για 10 .Κρυο το γλυκο ζεστο το συροπι.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε τα δυο ποτηρια γαλα ,ενω σε ενα μπολ αραιονουμε το κονφλαουερ με ενα ποτηρι γαλα .Βαζουμε το γαλα να βρασει μετα την ζαχαρη και στο τελος το γαλα με το κονφλαουερ και ανακατευουμε μεχρι να πηξει .
Σκεπαζουμε με μεβρανη . Χτυπάμε την μορφατ με το ζαχαρούχο και σιγα σιγα ρίχνουμε την κρεμα .
Βαζουμε την κρεμα πανω απο το γλυκο και πασπαλίζουμε με κανελα .Θα περισσέψει κρεμα την οποια την βαζουμε διπλα απο ενα κομμάτι γλυκο με λιγη κανέλα από πάνω.