Χαλβάς Σιμιγδαλένιος - Cook For All
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Υλικά

– 1 κουπα λάδι
– 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
– 3 κούπες ζάχαρη
– 4 κούπες νερό
– 1 κ.σ. κανέλα
– 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
– 1 πορτοκάλι το ξύσμα του (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα,
να ζεσταθεί
Ρίχνουμε πρώτο το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε συνέχεια, για να μην κολλήσει στον πάτο, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσεχτικά για να μην καούμε, ρίχνουμε το νερό,θα αφρίσει μόλις το ρίξουμε από την πολύ υψηλή θερμοκρασία, οπότε δεν το ρίχνουμε όλο μονομιάς , αλλα σιγά σιγά
και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Τοποθετούμε προσεκτικα τον καυτό χαλβά σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με επιπλέον κανέλα.

 

Η Συνταγή είναι από Συν Αθηνά. “SynAthina” της ομάδας ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ!!!!!!!!!!!!

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top