Η Συνταγή είναι από Alex Foukas της ομάδας “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ”
Υλικά
• 200 γρ. μαργαρίνη
• 230 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• 4 μεσαία αυγά
• Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 110 γρ. αλεύρι, μαλακό
• ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 40 γρ. κακάο σε σκόνη
• 100 γρ. κουβερτούρα, σταγόνες ή ψιλοκομμένη
• Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
• Βάζουμε στο κάδο του μίξερ την μαργαρίνη, την ζάχαρη, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει
• Άμα το μείγμα κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ, το σταματά και βοηθάμε με μια μαρίζ να ξεκολλήσουν
• Μόλις αφρατέψει, βάζουμε την ταχύτητα στο μέτριο, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού
• Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το κακάο, ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα με τα αυγά
• Προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ, ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυροαλευρωμένη φόρμα για κέικ 35Χ12 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω