Γαρίδες κοκκινιστές με ρύζι - Cook For All
Γαρίδες κοκκινιστές με ρύζι

Γαρίδες κοκκινιστές με ρύζι

Υλικά

– 500 γρ. κατεψυγμένες ή φρέσκες γαρίδες μεσαίου μεγέθους
– λάδι
– δύο κούπες ρύζι Καρολίνα
– ένα κ.γ. αλάτι
– ένα κύβο λαχανικών
– ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– δύο σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
– μισό ποτήρι λευκό κρασί
– ένα ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
– αλάτι
– μαύρο πιπέρι
– ένα κ.σ. λευκό ξύδι
– ένα κ.γ. ζάχαρη
– μία ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
– ένα κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
– λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε 500 γρ. κατεψυγμένες ή φρέσκες γαρίδες μεσαίου μεγέθους.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν.
Ετοιμάζουμε το πιλάφι μας ως εξής:
Σε μια κατσαρόλα με λάδι σωταρουμε δύο κούπες ρύζι Καρολίνα αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει και στραγγίσει.
Μόλις το ρύζι πάρει ένα ελαφρύ χρώμα χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και ρίχνουμε έξι κούπες ζεστό νερό, ένα κ.γ. αλάτι, ένα κύβο λαχανικών και το αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.
Ζεματαμε τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε και κρατάμε μια κούπα από το ζουμί τους.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σωταρουμε σε λίγο λάδι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι με δύο σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να ροδησουν τα σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το ζουμακι που κρατήσαμε, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ένα κ.σ. λευκό ξύδι και ένα κ.γ. ζάχαρη.
Προσθέτουμε και μία ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα και δέσει ελαφρώς προσθέτουμε τις γαρίδες, ένα κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά σβήνουμε το μάτι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top