Μουστοκούλουρα με κακάο και πετιμέζι - Cook For All
Μουστοκούλουρα με κακάο και πετιμέζι

Μουστοκούλουρα με κακάο και πετιμέζι

Η Συνταγή είναι από την Maria Kolia της ομάδας Mary’s Cooking ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ).

Υλικά

4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 κουταλιές κακάο
1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κούπα πετιμέζι
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το κακάο σε μια λεκάνη και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση. Χτυπάμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι και το κονιάκ στο μίξερ για λίγο και μετά ρίχνουμε το μείγμα στην λεκάνη.
Ανακατεύουμε, παίρνοντας λίγο-λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε, ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και σχηματίζουμε πάνω σε ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, στρογγυλά κουλουράκια από χονδρό κορδόνι ζύμης.
Τα ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Για να είναι μαλακά, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε πλαστική σακκούλα, γιατί στεγνώνουν γρήγορα και δεν είναι ωραία, όταν ξεραίνονται.
Καλή σας επιτυχία!!!!

 

 

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top