Μουστοκούλουρα μαλακά και αφράτα - Cook For All
Μουστοκούλουρα μαλακά και αφράτα

Μουστοκούλουρα μαλακά και αφράτα

Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – Ομάδα “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…”.

Υλικά!!!

– 100 γραμμάρια σπορέλαιο
– 100 gr ζάχαρη
– 2 κ.σ κακάο
– μισή κ.γ μοσχοκάρυδο,
– μισή κ.γ γαρύφαλλο ,
– ένα κ.γ κανέλα
– μία πρέζα αλάτι,
– 150 γραμμάρια πετιμέζι,
– 200 γρ.χυμό πορτοκαλιού,
– 1 κ.γ σόδα,
– 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και
– σουσάμι

Εκτέλεση!!!

Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το πετιμέζι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ανακατεμένο με τη σόδα και τέλος το αλεύρι. Θα έχουμε μια ζύμη μαλακιά. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε με λίγο λαδάκι στα χέρια σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 15′-20′ . Καλή σας επιτυχία!!!




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top