Σαβορινα σιροπιαστό γλυκό - Cook For All
Σαβορινα

Σαβορινα σιροπιαστό γλυκό

Υλικά

– 6 αυγά
– 1 ποτήρι όχι γεμάτο ζάχαρη
– 1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμενα.. καβουρδισμένα και αλεσμένα..όχι να γίνουν σκόνη
– 1 ποτήρι φρυγανιά αλεσμένη
– 1 φλ.του καφέ κονιάκ
– 1 κ.γ Μπεκενμπάουερ
– Ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι..
– 1,5 κούπα ζάχαρη
– 1,5 κούπα νερό

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.. χτυπάμε κρόκους με ζάχαρη… ρίχνουμε το κονιάκ μέσα στο οποίο λιωσαμε το Μπεκενμπάουερ..προσθέτουμε τη φρυγανιά.. τα αμύγδαλα ..το ξύσμα.. προσθέτουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.. προθερμενουμε το φούρνο στους 200 β.. και όταν βάλουμε το γλυκό.. στους 180 για μισή ώρα περίπου..
Σιροπιαζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστό το γλυκό…

 

Η Συνταγή είναι από αλεξανδρα μυλωνακη – Ομάδα “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top