Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.
Υλικά!!!
1κιλο φλούδες περγαμόντο
1 κιλό ζάχαρη
2ποτ(250ml)νερό
1 βανίλια
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση!!!
Καθαρίζουμε τα περγαμόντα στο τρίφτη ή στο πιλερ κόβουμε κομμάτια ή σε ρόλο τις φλούδες και το βάζουμε με οδοντογλυφίδα σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό και σε 24ώρες αλλάζουμε συνέχεια το νερό την επόμενη μέρα το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά χύνουμε το νερό το σουρώνουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνουμε τα περγαμόντα ξαφρίζουμε όσο βράζει και μετά περιμένουμε να δέσει το σιρόπι λίγο πριν κλείσουμε ρίχνουμε την βανίλια και το χυμό. Βαζουμε σε αποστειρομενο βάζο ζεστά και γυρνάμε ανάποδα να ασφαλίσει Καλή σας επιτυχία