Υλικά
– 2 μπριζόλες χοιρινές χωρίς κόκαλο
– 2-4 σκελίδες σκόρδο
– 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
– 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
– 1/4της κούπας κρασόμελο
– 1/4της κούπας νερό ζεστό
– 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– Ανθό αλατιού
– Πιπέρι από μύλο
Εκτέλεση
Ταμπονάροουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας, μέχρι να είναι στεγνές.
Αλατίζουμε και τις χτυπάμε ελαφρά.
Τρίβουμε πιπέρι, στην επιφάνεια τους.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και βάζουμε τα σκόρδα ολόκληρα μέσα, για να αρωματίσουν το λάδι, χωρίς να καούν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο αρωματισμένο λάδι, και δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις μπριζόλες, και από τις δύο πλευρές.
Τα πλαϊνά τους μέρη τα σοτάρουμε κρατώντας τες όρθιες μέσα στο τηγάνι, τις στηρίζουμε με πιρούνι ξύλινο, αν χρειαστεί.
Μόλις ροδίσουν, σβήνουμε με το κρασόμελο, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτουμε το νερό.
Ξαναβάζουμε τα σκόρδα πάνω στις μπριζόλες, μαζί και τα βότανα, μοιρασμένα στην κάθε μπριζόλα.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά μας στο – 4 με μέγιστη το 9 – και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Μετά ανοίγουμε, βγάζουμε τα βότανα και τα σκόρδα, δυναμώνουμε την φωτιά μας στο φουλ, και μόλις καραμελώσει το γλάσο κάνοντας φουσκάλες, αποσύρουμε από την φωτιά, και με την βοήθεια πινέλου, αλείφουμε τις μπριζόλες, σε όλη την επιφάνεια.
Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι, σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.