Υλικά
– 600 γρ κιμά ανάμεικτο
– 1/2 κούπα κουάκερ
– 1/2 κούπα φρυγανιά
– 1 αυγό
– Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
– 1 κ.σ. ξύδι
– 2 κ.σ. λάδι
– 1-2 κρεμμύδια ξερά
– 1-2 σκελίδες σκόρδο
– Αλάτι
– πιπέρι
– Ρίγανη
– λίγο κύμινο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 30 – 60 λεπτά.
Κόβουμε τις πατάτες σε ένα σκεύος, 2 ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι πιπέρι ρίγανη και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο για 20′ λεπτά….
Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε ανάμεσα στις πατάτες… συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να μελωσει…✓✓
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.