Υλικά!!!
1 μεταλλικό κουτί φυτική σαντιγί (μόρφατ ή ερμόλ)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες (αδιάλυτο)
1 βανίλια
1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση!!!
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τα 3 πρώτα υλικά μέχρι να γίνουν ένα.
Τα υλικά αυτά θα πρέπει να έχουν μείνει στο ψυγείο και να είναι καλά παγωμένα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την βανίλια και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Το μέλι βοηθάει στο να μην κρυσταλλώσει το παγωτό μας.
Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη και έπειτα από 4-5 ώρες είναι έτοιμο για κατανάλωση!
Για τις παραλλαγές χρησιμοποιούμε την παραπάνω βασική συνταγή την οποία εμπλουτίζουμε ως εξής:
Παγωτό στρατσιατέλα.
Στην παραπάνω βασική συνταγή προσθέτουμε ακόμη 1 βανίλια και 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας.
Παγωτό μπισκότο (Κούκις όρεο).
Στην βασική συνταγή χρησιμοποιούμε εσωτερικά σπασμένα μπισκότα cookies oreo και από πάνω μπισκότα mini cookies oreo.
Παγωτό σοκολάτα.
Στην βασική συνταγή προσθέτουμε μισή κούπα κακάο και τιμμένη κουβερτούρα, ενώ προσθέτουμε από πάνω σιρόπι σοκολάτας.
Παγωτό καϊμάκι.
Στην βασική συνταγή προσθέτουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Παγωτό βανίλια – φράουλα.
Στην βασική συνταγή προσθέτουμε μαρμελάδα φράουλα και σταγόνες σοκολάτας φράουλα
Παγωτό σοκολάτα – φράουλα.
Στην βασική συνταγή προσθέτουμε μισή κούπα κακάο, κας – κας φράουλας και κομματάκια σοκολάτας kiss.
Παγωτό μερέντα.
Στην βασική συνταγή προσθέτουμε 1 μικρό βαζάκι μερέντα, τριμμένη κουβερτούρα και κομματάκια σοκολάτας bueno.
Παγωτό καραμέλα.
Πανεύκολο σπιτικό παγωτό: 9+1 παραλλαγές.Στην βασική συνταγή αντικαθιστούμε το ζαχαρούχο γάλα με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε λίγο ακόμα από πάνω, καθώς και κομματάκια σοκολάτας snickers.
Παγωτό σοκολάτα – πορτοκάλι.
Στην βασική συνταγή αντικαθιστούμε το γάλα εβαπορέ με σοκολατούχο γάλα και προσθέτουμε μπισκότα choco orange.