Ζουμερή χοιρινή μπριζόλα - Cook For All
Ζουμερές μπριζόλες στο φούρνο

Ζουμερή χοιρινή μπριζόλα

Υλικά

– μπριζόλες χοιρινές
Μαριναδα:
– 1 με 2 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
– χυμό από 1 πορτοκαλι ή λεμόνι
– μπαχαρικό για κρέας 2 κ.γ
– 2 σκελιδες σκόρδο
– 1 κ.γ μέλι
– λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Μαριναδα:
στο μουλτι βάζουμε 1 με 2 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο, χυμό από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι, μπαχαρικό για κρέας 2 κ.γ, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.γ μέλι και λίγο αλάτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί, περιμένουμε το μείγμα στις μπριζόλες, αφου τις έχουμε τοποθετήσει σε ταψί, κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ψυγείο από το βράδυ μέχρι την επόμενη μέρα που θα το μαγειρέψουμε.

Ψήσιμο:
Αφου βγάλουμε από το ψυγείο και έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις, ρίχνουμε δυο ποτήρια νερό κλείνουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο για μισή ώρα. Έπειτα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τις μπριζόλες και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Όταν γίνει η μια πλευρά, γυρίζουμε και από την άλλη για να ροδίσει. Αφού γίνει και αυτή η πλευρά σβήνουμε το μάτι , αφήνουμε λίγο μέσα στον φούρνο και σερβίρουμε!!!

Η Συνταγή είναι από Σταυρούλα Χρυσοβαλαντω Τζιανταρίδου της ομάδας Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική στο σπίτι!!!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top