Κεΐκ με κρέμα πατισερι - Cook For All
Κεΐκ με κρέμα πατισερι

Κεΐκ με κρέμα πατισερι

Υλικά

– 3 αυγά
– 180γρ ζάχαρη
-150γρ σπορέλαιο
– 100γρ γιαούρτι στραγγιστό
– 240γρ αλεύρι
– 40γρ κακαο
– 8γρ μπεϊκιν παουντερ
– 2γρ σόδα
– Βανίλια
– Λίγο αλάτι
Κρέμα πατισερι
– 300μλ γάλα
– 1 αυγό
– 80γρ ζάχαρη
– 30γρ κορν φλάουρ
– 25γρ βούτυρο
– Βανίλια

 

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε τη κρέμα.
Απλά ανακατευουμε όλα τα υλικά και βράζουμε σε μία κατσαρόλα μέχρι να πήξει.
Την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Την βάζουμε στο κορνέ και αφήνουμε στην άκρη..
Χτυπαμε αυγά με ζάχαρη όχι πολύ.
Προσθέτουμε με τη σειρά ολα τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα του κεΐκ σε μία φόρμα 28 εκατ. και μετά περνουμε κορνε με κρέμα και γεμίζουμε την ζύμη με κρέμα.
Λίγο βουλιάζουμε το κορνέ μέσα στη ζύμη και κάνουμε διαγώνια γραμμές στην κρέμα, πρέπει να την αδειάσετε όλη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά.

 

Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top