Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou της ομάδας “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”
Υλικά
4 κομμάτια κρέας μοσχάρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλυτζανακι του καφέ κρασί κόκκινο Ικαριώτικο.
5 ντοματινακια κουτσικα
1 κούπα πολτό ντομάτας
λίγο πάπρικα
αλατοπιπερο
ρίγανη
5 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανόσουπα
μανεστρακι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομμάτια κρέας στην κατσαρόλα χωρίς τίποτα ακόμα λίγο να απορροφηθούν τα υγρά. Ύστερα ρίχνω 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωταρω τά κομμάτια και από τίς δύο πλευρές. Προσθέτω ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, αφήνω λίγο καί σβήνω με 1 φλυτζανακι του καφέ κρασί κόκκινο Ικαριώτικο. Ύστερα προσθέτουμε έως 1 μπρίκι καυτό νερό και βράζω το κρέας για 1 ώρα σέ μέτρια φωτιά . Κατόπιν προσθέτουμε, 5 ντοματινακια κουτσικα και 1 κούπα πολτό ντομάτας , λίγο πάπρικα αλατοπιπερο ρίγανη, 5 κόκκους μπαχάρι και 2 φύλλα δάφνης. Συνεχίζω το βράσιμο
. Ύστερα σωταρω σέ άλλη κατσαρολιτσα 2 κούπες μανέστρα ολικής άλεσης μέσα σέ 2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλατακι. Προσθέτω σέ λίγο σχεδόν 1 μπρίκι καυτό νερό βράζω για 3′, μαζί με 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου. Σβήνω και αφήνω. Τώρα προσθέτουμε όπως είναι το μανεστρακι μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας βράζω για 5′ ακόμα όλα μαζί προσθέτουμε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σβήνω την φωτιά . Έτοιμο το γιουβέτσι με πολύ νοστιμιά!!!!