Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά!!!
150γρ βούτυρο
160γρ ζάχαρη
Ξύσμα από πορτοκάλι + βανιλια +αλατι
2 αυγά
150γρ κεφιρ η γιαούρτι
250γρ πουρέ κολοκύθας
40γρ χυμό πορτοκάλι
+/- 270γρ αλεύρι
1 κουτ.γλ μπεϊκιν παουντερ και μισο κουτ.γλ σόδα (απαραίτητο)
Επιπλέον
30γρ αλεύρι + 30γρ κακαο
Γλασο
1 κουτ.σουπας χυμό πορτοκάλι +2-3 κουτ.σουπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση!!!
Πρώτα φτιάχνουμε πουρέ κολοκύθας με όποιο τρόπο θέλατε ( η τη βράζετε γ τη ψήνετε) και πολτοποιούμε αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπαμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ξυσμα πορτοκάλι, βανιλια και λίγο αλάτι περίπου 4 λεπτά. Μετά προσθέτουμε ένα ένα αυγό συνεχίζουμε να χτυπάμε και με την σειρά υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πάντα κοσκινιζμενο αλεύρι με μπεϊκιν παουντερ και σε τρεις δόσεις ενσωματωνουμε με μίγμα ανακατεύοντας προσεκτικά.
Μοιράζουμε ζύμη στα δυο μπολ . Θα βγουν 560γρ και 560γρ . Σε ένα μπολ συμπληρώνουμε τα έξτρα 30γρ αλεύρι και ανακατευουμε. Στο άλλο μπολ τα 30γρ κακαο και ανακατευουμε.
Αδειάζουμε τις ζύμες σε φόρμα χαοτικά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις.
Και άλλο ένα μυστικό για αρωματικό κεΐκ: το ξυσμα από πορτοκάλι η το λεμόνι ανακατευουμε με την ζάχαρη για λίγη ώρα. Την ζάχαρη περνουμε από ποσότητα που πάει στο κεΐκ