Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
6 αυγά ( σε θερμοκρασία δωματίου)
400γρ βούτυρο (εγώ έβαλα μισό φυτινη μισό βούτυρο αγελαδινό
300 γρ ζαχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1κουταλια του γλυκού αμμωνία
100 γρ γάλα (μέσα στο γάλα λιώνουμε την αμμωνία)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι ίσως και 100 γρ ακόμα
Εκτέλεση!!!
Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη πολύ καλό χτύπημα περίπου ένα τέταρτο μετά τα αυγά και μετά τα υλικά με σειρά το ζυμάρι μας, (βάζουμε το αλεύρι σιγά σιγά για να γίνει μια μαλακή ζύμη) μετά το αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο στο ψυγείο να σταθεί