Υλικά
Για το μείγμα μαγιάς
70 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. χλιαρό νερό
100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
Για τη ζύμη
1.100 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
350 γρ. ζάχαρη
1 πακέτο μαχλέπι
1 βανιλίνη
240 γρ. χλιαρό γάλα
3 αυγά
100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
το μείγμα μαγιάς
1 αυγό + λίγο γάλα για άλειμμα
Για τη γέμιση:
125 γρ κουβερτούρα
80 γρ κρέμα γάλακτος
20 γρ γάλα
μπισκότα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Αρχικά για να προετοιμάσουμε το μείγμα της μαγιάς ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 100 γρ. Αλεύρι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45’.
Έπειτα ανακατεύουμε στο μίξερ τα αυγά, το γάλα, τον χυμό πορτοκάλι για 1’. Προσθέτουμε τη βανιλίνη, το μαχλέπι και το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με τον γάντζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο και στο τέλος το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε στο μίξερ ή με τα χέρια για περίπου 10 λεπτά.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.
Για να προετοιμάσουμε τη γέμιση λιώνουμε σε μπεν μαρί 125 γρ κουβερτούρα με 80 γρ κρέμα γάλακτος και αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το γάλα. Αφήνουμε τη γέμιση στο ψυγείο να κρυώσει.
Αφού έχει διπλασιαστεί η ζύμη μας και έχει κρυώσει η γέμιση ανοίγουμε λωρίδες με τον πλάστη, προσθέτουμε λίγη γέμιση και λίγα μπισκότα και κλείνουμε καλά τις άκρες με λίγο νεράκι.
Πλέκουμε τα τσουρέκια μας και τα αφήνουμε άλλα περίπου 45’ σε ζεστό μέρος.
Αλείφουμε με το αυγό και το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60’ στις αντιστάσεις αφού τα έχουμε σκεπάσει με λαδόκολλα.