Κεφτέδες με δυόσμο και ντιπ φέτας - Cook For All
Κεφτέδες με δυόσμο και ντιπ φέτας

Κεφτέδες με δυόσμο και ντιπ φέτας

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη της ομάδας “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο άπαχο κιμά 2 φορές περασμένο από την μηχανή
1 κρεμμύδι κόκκινο γλυκό
2 αυγά
60 γρ. νιφάδες βρόμης ( 4 κουτ. σ.)
30 γρ. ελαιόλαδο (2 κουτ. σ.) + για το τηγάνι
1 πρεζα δυόσμο
1 πρεζα ρίγανη
1 πρεζα θυμάρι
Αλάτι – Πιπέρι
Για το ντιπ φέτας:
150 γρ. φέτα
6 γρ. φρέσκο δυόσμο, ( 2 κλωναράκια) η 1 πρεζα ξερό
30γρ. κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο ( 2 κουτ. σ.)
75 γρ. γάλα (5 κουτ. σ.)
Ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μπολ, κάνω μια λακκούβα με την γροθιά μου, μέσα ρίχνω τον κιμά, τα αυγά, την βρόμη, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, τα βότανα, αλάτι, πιπέρι, και φορώντας το γάντι μου, πλάθω μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζω με μεμβράνη, και βάζω στο ψυγείο 30’.
Συνεχίζω με το ντιπ φέτας, βάζοντας την φέτα μέσα σε μπολ, την λιώνω με πιρούνι, προσθέτω το γάλα, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμόνι, το ελαιόλαδο, και ανακατεύω όλα τα υλικά.
Πάμε στους κεφτέδες, βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την πλάθουμε σε μπαλάκια ομοιόμορφα, αλείφουμε ένα ευρύχωρο, αντικολλητικο τηγάνι, με λάδι, και σε μέτρια θερμοκρασία ψητό – τηγανίζουμε, ουσιαστικά τα καφεδάκια, γυρνώντας τα με ξύλινες κουτάλες , η σιλικόνης, σείοντας κυκλικά το σκεύος τακτικά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα, γύρω-γύρω, και να ροδίσουν.
Σημείωση:
Προσπαθώ να μην βάλω, όλους τους κεφτέδες μαζί, κάνω 2 φορές την διαδικασία, σε καθαρό τηγάνι πάντα, έχοντας έτσι το καλύτερο αποτέλεσμα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top