Με τέλειο γλασσο σοκολάτας και υπέροχη κρέμα πατισερι!
Υλικά!!!
6 κουτ σούπας κακάο
1 ποτ νερού ζάχαρη
1 κ μισό ποτ νερού φαριναπ
10 κουτ σούπας νερό
4 αυγά, 1κουτ γλ μπεκιν
2 βανιλιες, 1 βιταμ .
Σιροπι
2 κ μισό ποτ νερού ζάχαρη
κ 2 ποτ νερού νερό
Λίγο λεμόνι χυμό
κρεμα πατισερι
2 κ μισό φλιτζάνι γάλα
4 κουτ σούπας κορν φλαουρ
1 βανιλια
2 κουτ σούπας βούτυρο
1 φλιτζ ζάχαρη
2 αυγά.
Εκτέλεση!!!
Βάζουμε σε 1 κατσαρολάκι το νερό τη ζάχαρη κ το κακάο κ ανακατεύω. Κατεβάζω από το μάτι κ Ρίχνω το βιταμ. Ανακατεύω καλά κ γεμίζω από το μείγμα ένα φλιτζάνι (γλασσο) κ βάζω στο ψυγείο.
Στο υπόλοιπο μείγμα στο κατσαρολάκι Ρίχνω τους κρόκους τις βανιλιες κ εναλλάξ αλεύρι μπεκιν κ τα ασπράδια που έχω κάνει μαρέγκα. Κ ανακατεύω καλά. Ρίχνω σε πάρα βουτυρωμενη φόρμα κ ψήνω στους 180 για 20 λεπτά περίπου.
κρεμα πατισερι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω
2 κ μισό φλιτζάνι γάλα
4 κουτ σούπας κορν φλαουρ
1 βανιλια
2 κουτ σούπας βούτυρο
1φλιτζ ζάχαρη κ 2 αυγά. Τα ανακατεύω καλά κ το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά στο 6. Ανακατεύω μέχρι να πήξει. Ρίχνω τη κρέμα μου σε ένα μπολ κ σκεπαζω με σελοφάν καλά. Αφήνω να κρυώσει.
Σιροπιαζω το γλυκό το αφήνω για μισή ώρα να πιεί το σιρόπι ρίχνω την κρέμα κ Ρίχνω από πανω το γλασσο που έχουμε βάλει στο φλιτζάνι κ έχουμε στο ψυγείο. Γαρνίρω με σαντιγί κ σοκολάτα τριμμενη.
Στο υπόλοιπο μείγμα στο κατσαρολάκι Ρίχνω τους κρόκους τις βανιλιες κ εναλλάξ αλεύρι μπεκιν κ τα ασπράδια που έχω κάνει μαρέγκα. Κ ανακατεύω καλά. Ρίχνω σε πάρα βουτυρωμενη φόρμα κ ψήνω στους 180 για 20 λεπτά περίπου.
κρεμα πατισερι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω
2 κ μισό φλιτζάνι γάλα
4 κουτ σούπας κορν φλαουρ
1 βανιλια
2 κουτ σούπας βούτυρο
1φλιτζ ζάχαρη κ 2 αυγά. Τα ανακατεύω καλά κ το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά στο 6. Ανακατεύω μέχρι να πήξει. Ρίχνω τη κρέμα μου σε ένα μπολ κ σκεπαζω με σελοφάν καλά. Αφήνω να κρυώσει.
Σιροπιαζω το γλυκό το αφήνω για μισή ώρα να πιεί το σιρόπι ρίχνω την κρέμα κ Ρίχνω από πανω το γλασσο που έχουμε βάλει στο φλιτζάνι κ έχουμε στο ψυγείο. Γαρνίρω με σαντιγί κ σοκολάτα τριμμενη.