Γαλακτομπούρεκο - Cook For All
Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο

Υλικά

.. Κρέμα..
1 φλυτζανι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
.. 1200 ml γαλα
.. 1 φλυτζανι τσαγιού ζάχαρη
.. 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας βουτυρο
.. 5 αυγά
.. 2 βανίλιες
.. Βούτυρο για τα φύλλα
. Μισό κιλό φρέσκο φύλλο κρούστας για γλυκά.
. Σιροπι..
3 φλυτζάνια ζάχαρη
.. 1 1/2 φλυτζανι νερό
.. Φλούδα και χυμό μισού λεμονιού
.. Λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

.. Σε χαμηλή φωτιά ζεστενουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα σιγά σιγά. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα μεσαίο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλειφοντας τα με το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμενα. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανάλογα με το φούρνο ώσπου να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
.. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το περιχύνουμε με χλιαρό το σιρόπι. 🌷.

Η Συνταγή είναι από Σοφία Λεβέντη – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top