Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.
Υλικά!!!
1 κιλό αλεύρι(για όλες της χρήσης)
3 μεγάλα κρεμμύδια
λίγος δυόσμος
πιπέρι μαύρο-κόκκινο
αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση!!!
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και τα ροδίζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ανάλογο πιπέρι μαύρο αλάτι πιπέρι κόκκινο και τον δυόσμο, τα αφήνουμε για λίγο ακόμη στην φωτιά και κατόπιν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Φτιάχνουμε με το αλεύρι μια ζύμη κανονική για πίτα. Τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο, μέτριο σε πάχος. Αλείφουμε το φύλλο αυτό με λάδι ρίχνουμε επάνω του το ένα τέταρτο από την γέμιση που κάναμε και την απλώνουμε σε όλο το φύλλο .διπλώνουμε το φύλλο σε μέγεθος που να χωράει στο τηγάνι μας, προσέχοντας να κλείσουν καλά η ακρες. Το τηγανίζουμε με ανάλογο λάδι γυρίζοντας το διαρκώς, ώσπου να ροδιση.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με της υπόλοιπες ζύμες.