Πίτσα σε σχήμα στεφάνι - Cook For All
Πίτσα σε σχήμα στεφάνι

Πίτσα σε σχήμα στεφάνι

Η Συνταγή είναι από Σπιτικές συνταγές της μαμάς – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ…”.

Υλικά!!!

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. ξερή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
300 γρ. χλιαρό νερό
3 κσ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
2 κσ. σάλτσα ντομάτας
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Για τη γέμιση:
κασέρι σε τρίμματα
διάφορα αλλαντικά
πιπεριά πράσινη και κόκκινη
μανιτάρια και ελιές
ντομάτες ή ντοματίνια

Εκτέλεση!!!

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ζυμαράκι μας πολύ απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να μη μας κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το σκεύος με τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί (περίπου 45 λεπτά )
Ανοίγουμε το φύλο με ένα πλάστη ώστε να πάρει στρόγγυλο σχήμα.
Κάνουμε μία τρύπα στην μέση της ζύμης, και χαράζουμε ελαφρώς σε ακτίνα περίπου 10 εκατοστών, ένα κύκλο γύρω από την τρύπα στο κέντρο της ζύμης.
Κόβουμε τη ζύμη από την τρύπα στο κέντρο της έως και τον κύκλο που είχαμε χαράξει, σε οχτώ ισομερή κομμάτια.
Απλώνουμε στην υπόλοιπη ζύμη την σάλτσα μας και όλα τα υλικά μας που θέλουμε να βάλουμε μέσα.
Φέρνουμε ένα ένα τα κομμάτια από την ζύμη που έχουμε φτιάξει από το κέντρο προς τα έξω πάνω από τα υλικά και ενώνουμε βρέχοντας ελάχιστα τις άκρες τους.
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο c, αντιστάσεις, για 20 με 25 λεπτά μέχρι να γίνει σχετικά τραγανή η ζύμη μας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top