Penirli - Cook For All
Penirli

Penirli

Υλικά

600 gr Αλεύρι
1 ποτήρι μεγάλο με γάλα χλιαρό
2 κουταλιές της σούπας Βιταμ
1 κουταλιά της σούπας με ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
Λίγο αλάτι
τυρί φέτα 2 κουταλιές της σούπας
σάλτσα ντομάτας
1 αυγό
λίγο γάλα

Εκτέλεση

 

600 gr Αλεύρι! 1 ποτήρι μεγάλο με γάλα χλιαρό! 2 κουταλιές της σούπας Βιταμ! 1 κουταλιά της σούπας με ζάχαρη! 1 φακελάκι με μαγιά! Λίγο αλάτι το ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ! Για την γέμιση τυρί φέτα 2 κουταλιές της σούπας με σάλτσα ντομάτας και 1 αυγό με λίγο γάλα Tο ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα! Για την γέμιση τυρί φέτα 2 κουταλιές της σούπας με σάλτσα ντομάτας και 1 αυγό με λίγο γάλα!  Μοιράζουμε το ζυμάρι στα τέσσερα και ανοίγουμε το κάθε ένα στο φάρδος του ταψιού και με την φόρμα οβάλ ρίχνουμε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας με σάλτσα ντομάτας  και το τυρί φέτα 100 gr στο κάθε κομμάτι κλείνουμε αριστερά και δεξιά και μετά το περνάμε από πάνω με λίγο αυγό και γάλα έτσι κάνω και με τα όλα δύο και το αυγό με το γάλα που περισσεύει στο κάθε ένα ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας αυγό και γάλα από πάνω στο τυρί το μοιράζουμε και στα τρία και τα βάζουμε σε λαδόκολλα και στο φούρνο με 170 για 25 μέχρι 30 λεπτά! Ένα ζυμάρι φανταστικό απίθανο μια γεύση δεν λέγεται ! Και με το τέταρτο ζυμάρι το ανοίγουμε φύλλο μεγάλο με το μπλάστρι και το περνάω με βιταμ και ένα πινέλο ρίχνουμε από πάνω τυρί φέτα και το μάζεμα ρόλο και μετά το κόβουμε τα περνάω με αβγό και γάλα και το ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά !

Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top