Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.
Υλικά!!!
1/2 κιλό ανθότυρο
για το χυλό
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
1/2 κουταλάκι μπεικιν
αλευρι όσο χρειαστεί για να έχω πηκτό χυλό
Εκτέλεση!!!
Κάνουμε πηχτό χυλό με το γάλα, αυγό, αλεύρι μπεικιν χτυπώντας με το χτυπητήρι. Πλάθουμε τον ανθότυρο σε μικρά μπαλάκια. Τα βουτάμε στο χυλό, τα στραγγίζουμε λίγο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι σε πολύ καυτό λάδι(κάθε φορά ρίχνω λιγα κομμάτια ). Οταν ψηθούν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνω λίγο σε χαρτοπετσέτα και τα σερβίρω με μέλι.