Ψωμί με κολοκύθα - Cook For All
Ψωμί με κολοκύθα

Ψωμί με κολοκύθα

Υλικά

🎃 600γρ κολοκύθα
🎃 400ml νερό
🎃 1κσ ζάχαρη
🎃 1κγλ αλάτι
🎃 1/2 κομμάτι φρέσκια μαγιά (ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά)
🎃 700γρ αλεύρι
(εγώ χρειάστηκα 🎃1,5 κιλό αλεύρι ολικής περιπου, γιατί πρόσθεσα και 🎃250γρ προζύμι 4 εβδομάδων, που διατηρούσα στο ψυγείο)

Εκτέλεση

🥖Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μίξερ να τα τριψει, όποιος δεν έχει σαν κι εμένα, τα τρίβει στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 200 ml νερό και τα σιγοβράζουμε 20 λεπτά περίπου να μαλακώσουν, ώστε να τα λιώσουμε σε πουρέ με μπλέντερ χειρός.
🥖Σε μια κούπα ανακατεύουμε 200 ml χλιαρό νερό, την ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά και 3-4 κσ αλεύρι για προζύμι. Αφού φουσκώσει προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το πουρέ κολοκύθας, το παλιό προζύμι,🎃 3-4 κσ ελαιόλαδο,🎃 250γρ καθαρισμένους κολοκυθοσπορους, το ζυμώνουμε και το αφήνουμε σ ενα ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί.
🥖Το ξαναζυμωνουμε και το πλάθουμε έτσι ώστε να μπει στην φόρμα που διαλέξαμε. Το γυρνάμε σ ένα πιάτο με σπόρια (🎃300γρ περίπου: κολοκυθοσπορους, ηλιοσπορους και σπόρους κουκουναρας), το βάζουμε στην φόρμα με λαδόκολλα, τ αφηνουμε πάλι να φουσκώσει για καμιά ωρίτσα και το ψήνουμε στους 180°βαθμους για 45-50 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και το απολαμβάνουμε όπως θέλουμε.

Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart, Ομάδας “Ρεας γευσεις!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top