Χοιρινό με πορτοκάλι - Cook For All
Χοιρινό με πορτοκάλι

Χοιρινό με πορτοκάλι

 

Υλικά

– 1/3 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
– 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
– 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
– 2kg χοιρινό καρέ (1 κομμάτι)
– Μισή κούπα Αγνόλαδο
– 1 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
– 1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα cranberries
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού μίγμα καρυκευμάτων για χοιρινό
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 φλιτζάνι πλιγούρι
– 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε τα πρώτα 4 υλικά σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύοντας με σύρμα. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το χοιρινό ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια το αλείφουμε με το μισό του μείγματος μαρμελάδα και το τοποθετούμε σε γάστρα στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα, περιστρέφοντάς το και περιχύνοντας με την υπόλοιπη μαρμελάδα ανά 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής. Αφού αφήσουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά το κόβουμε σε φέτες.
Παράλληλα, βράζουμε το ζωμό μαζί με τα επόμενα 3 συστατικά (cranberries, μείγμα καρυκευμάτων και αλάτι) σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το πλιγούρι. Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Καλύπτουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κρέας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα μαρμελάδας (από τη γάστρα). Σερβίρουμε το κάθε πιάτο με 3/4 του φλιτζανιού πλιγούρι .
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top