Γλυκά ψωμάκια Σκοουνς Ιρλανδικα - Cook For All
Γλυκά ψωμάκια Σκοουνς Ιρλανδικα

Γλυκά ψωμάκια Σκοουνς Ιρλανδικα

Υλικά

– Γλυκά ψωμάκια Σκοουνς Ιρλανδικα
– 350 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις η φαριναπ
– Λίγο αλεύρι για να τα σχηματίσουμε
– Μια κουταλιά του γλυκού Μπεικιν παουντερ
– 85 γρ βούτυρο σε κυβακια
– 3 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη
– 90 ml γάλα κρύο
– 90 γρ γιαούρτι στραγγιστό
– 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε δοχείο ανάμειξης το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο Μάι το αναμειγνύουμε με τα δάχτυλα να γίνει σαν ψίχουλα.
Προσθέτουμε το καλά,το γιαούρτι,το μπεικιν παουντερ,τη βανίλια. Δεν το ζυμωμουμε πολύ. Ίσως κολλάει ελαφρά.
Το ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε παχύ στρώμα και κόβουμε απότομα σε στρογγυλό σχήμα με ποτήρι η σε τρίγωνα με μαχαίρι. Τα αραδιαζουμε σε ταψί πασπαλισμενο με αλεύρι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 15 λεπτά να ροδισουν Ελαφρά.
Αν θέλουμε βάζουμε στη ζύμη σταφίδες η φρούτα του δάσους.
Τα τρώμε σκέτα, με λίγο βούτυρο και μαρμελάδα και συνοδεύουν τσάι,γάλα η καφε.
Μια ακόμα επιλογή, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα ξύσμα πορτοκαλιού

Η Συνταγή είναι από Maria Rouvitsa Kouzinoglou, Ομάδας “ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top