Ψωμάκια αφρός γεμιστά με φέτα - Cook For All
Ψωμάκια αφρός γεμιστά με φέτα

Ψωμάκια αφρός γεμιστά με φέτα

Υλικά

– 2 κούπες γάλα χλιαρό
– 2 κσ ζάχαρη
– 1 φακελάκι μαγιά
– 1 κούπα λάδι σπορελαιο, ηλιέλαιο
– 1 αυγό τον κρόκο
– 1 κγ αλάτι
– 4-5 κούπες αλεύρι σκληρό
Γέμιση:
– 400γρ περίπου τυρί φέτα
Επαλειψη:
– 1 κρόκο
– 2 κσ σπορελαιο
– Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το κρόκο, ανακατεύουμε και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Εμένα μου πήρε 5 κούπες. Η ζύμη είναι λαδερη και μαλακιά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Σε ένα μπωλ θρυμματιζουμε τη φέτα.
Φτιάχνουμε μπαλιτσες από τη ζύμη (Εγώ έφτιαξα 20, 70-73γρ πετιπου η καθεμια)
Ανοίγουμε ένα μικρό φυλλαράκι, βάζουμε τυρί στη μέση και κλείνουμε καλά. Ρολαρουμε στο χέρι μας και τοποθετούμε σε ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε την μεμβράνη αλειφουμε με το αυγο και το λαδι τα οποια εχουνε ανακατεψει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Γίνονται αφρος και πεντανοστιμα!!
Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top