Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
500 gr κιμά μόσχου απαχο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Λίγο άνιθο – λίγο μαιντανό
30 gr ελαιόλαδο
180 gr ρύζι Καρολίνα
2 φεττες ψωμί τοστ
Λαχανικά σούπας
2 κούπες λάχανο
1 κούπα σελερυ
2 πατάτες
2 μεγάλα καρότα
Εκτέλεση!!!
Το ρύζι το βράζουμε για να μην μας ανοίγουν τα γιουβαρλάκια.
και το κρυώνουμε με κρύο νερό. Το ρύζι το μετράμε βρασμένο – και κανονίζουμε παραπανω να βάλουμε και μισή κούπα μέσα στη σούπα..Το ψωμί βοηθάει ώστε τα γιουβαρλάκια να γίνουν πολύ μελωμένα!!
βάζουμε τον κιμά σε μπολ
Χτυπάμε το ψωμί στο multi
και το ρίχνουμε στον κιμά.
Ρίχνουμε το λάδι τα κρεμμύδια τον άνηθο και το μαϊντανό χτυπημένα στο multi ρίχνουμε και το ρύζι αλάτι πιπέρι και ζυμώνουμε καλά..
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει
Κόβουμε σε χοντρούς κύβους την πατάτα να μην λιώσει το σέλερι και το καρότο..βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα κατά βούληση ρίχνουμε νερό κανονίζοντας να σκεπαστούν τα γιουβαρλάκια και αλατίζουμε βάζουμε να πάρει βράση ή σούπα και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μικρά πλασμένα και αλευρωμένα τα ρίχνουμε στο ζωμό .. ρίχνουμε το βρασμενο ρυζι χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη διαλυθούν από την ένταση τα βράζουμε για μισή ωρίτσα με τρία τέταρτα πάντα μέτρια φωτιά..
.Τώρα η τα αυγοκόβουμε έχω δεν τα έχω αυγόκομενα γιατί δεν μου αρέσει ..και το έμαθε και η οικογένεια.. όποιος δεν θέλει με αυγό θα βγάλει μία κούπα ζωμό από την κατσαρόλα να κρυώσει θα διαλύσει μιάμιση κσ αλεύρι λεμόνι όσο τρώει ο καθένας και θα το ρίξει στο ζωμό.. και έτσι γίνεται υπέροχο.. κανονίζουμε να μην έχει πολλά νερά..