Η Συνταγή είναι από Anastasia Lalousi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά!!!
1 ποτήρι νερού κρασί
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι η μισό μισό ηλιέλαιο ελαιόλαδο η
Ότι θέλει ο καθένας
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
μισό κουταλ γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλ γλυκού baking powder
1 κιλό αλεύρι ΓΟΧ
Εκτέλεση!!!
Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα λίγο λάδι κρασί ζάχαρη..
Μόλις λιώσει λίγο η ζάχαρη βάζουμε όλα τα υλικά και σιγά-σιγά το αλεύρι
Τώρα το ταψί εγώ βάζω 36αρη
Γιατί το θέλω λεπτό μπορεί να μπήκε σε μικρότερο να γίνει πιο χοντρό.. ψήνω στους 180 αέρα
Μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει καλά το αποτέλεσμα του πρέπει να είναι Τραγανό
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το χαράζουμε γιατί μετά τρίβετε το χαράζουμε ζεστό..