Πένες ολικής με τόνο - Cook For All
Πένες ολικής με τόνο

Πένες ολικής με τόνο

Υλικά

Μερίδες : 3 με 4
Χρόνος : 15-18 λ.
– 3/4 μιας συσκευασίας πένες ολικής
– 1 ντομάτα μικρή τριμμένη
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
– 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
– 1 κλωνάρι σέλερι μικρό
– 1 κονσέρβα τόνο σε άλμη
– 1 κ.γ. πελτέ
– 3- 4 κ.σ. λάδι
– αλάτι
– πιπέρι
– 4-5 φυλλαράκια μπούκοβο
– 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
– 1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)
– extra : τριμμένο τυρί

 

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό έβρασα τις πένες.
Τις σουρωσα και κράτησα λίγο από το ζουμάκι.
Τις έριξα στην κατσαρόλα πίσω και τις σοτάρισα γρήγορα με 1 κ.σ. λάδι.
Τρίβω στον τρίφτη ή τον πολυκόφτη -με διακοπτόμενες κινήσεις- όλα τα λαχανικά.
Βάζω ελάχιστο λάδι στην κατσαρόλα και τα σοταρω ελαφρά για λίγα λεπτά, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέτω τον πελτέ, θα τον διαλύσω ανακατεύοντας καλά και προσθέτω 1 φλ.τσ. ζεστό νερό ή κατευθείαν το ζωμό από τα μακαρόνια.
Αφήνω να βράσει 5 λ.
Προσθέτω κατά τη διάρκεια του βρασμού το υπόλοιπο λάδι και λίγο πρίν κλείσω το μάτι τον τόνο.
Σερβίρω τα μακαρόνια κι από πάνω τη σάλτσα τόνου με λίγο τριμμένο ρεγκάτο και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Εναλλακτικά, ενσωματώνω τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και μετά προσθέτω το τυράκι. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να έχω κρατήσει περισσότερο ζουμάκι για να “δέσει” το φαγητό.
Σημ.
-Αν η ντομάτα δεν είναι πολύ ώριμη, προσθέστε στη μύτη του κουταλιού λίγη καστανή ζάχαρη ή όποια σας βρίσκεται.
-Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σάλτσα με μαϊντανό, λεπτές φλούδες κάποιας πιπεριάς ή ψιλοκομμένες ελιές.
Μια γρήγορη και γευστική πρόταση για γεύμα, με παρασκευή του 15 λεπτου

Η Συνταγή είναι από Asimenia Miliou “Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική/ Οι Συνταγές μας”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top