Ασκορδουλάκοι η βολβοί - Cook For All
Ασκορδουλάκοι η βολβοί

Ασκορδουλάκοι η βολβοί

Η Συνταγή είναι από Μαρια Θεοδωρακη της ομάδας “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”

Υλικά

βολβοί ποσότητα για 1 βάζο
εμφιαλωμένο νερό
αλάτι
λευκό ξύδι από σταφύλια
δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τους βολβούς και τους αφήνουμε για εν ένα βράδυ στο νερό!!
Την επόμενη μέρα βράζουμε σε εμφιαλωμένο νερό, μόλις βράσει προσθέτουμε τους βολβούς για 5 λεπτά πετάμε το πρώτο νερό και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά!!
Μετά σε ένα λίτρο εμφιαλωμένο νερό προσθέτουμε 125 γ.ρ.μ αλάτι μόλις βράσει προσθέτουμε τους βολβούς να βράσουν για αλλά 10 λεπτά περίπου προσοχή να μην πολύ βράσουν τους στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν, το αλατόνερο δεν το πετάμε το αφήνουμε να κρυώσει για να κάνουμε το τουρσί μας!! βράζουμε τα βάζα μας και όπως είναι ζεστά προσθέτουμε τους βολβούς βάζουμε μισό αλατόνερο και μισό λευκό ξύδι από σταφύλια και δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σφραγίζουμε τα βάζα τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν και έτοιμα για αποθήκευση διατηρούνται και ένα χρόνο!!
Καλή επιτυχία αν τα φτιάξετε!!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top