Γλυκό σοκολάτα καρύδα - Cook For All
Γλυκό σοκολάτα καρύδα

Γλυκό σοκολάτα καρύδα

Υλικά

για την βάση
– 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας 225 gr
– 100gr βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα
– 5 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα φρέσκο
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
– 1 πακέτο ινδοκάρυδο τριμμένο 150 γρ.
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
για το γλασο
Για το γλασο σοκολάτας

– 1,1/2 σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη η 200gr
– 100 ml κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνεται το γάλα το σιμιγδάλι το ινδοκάρυδο την ζάχαρη και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πηξουν καλά,αφού έχετε χτυπήσει στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα έχετε ανακατέψει με το λιωμένο βούτυρο μέσα σε ένα μέτριο τσέρκι βάζετε μια λαδόκολλα και ρίχνετε πάνω την κρέμα και αφήνετε να κρυώσει!!
Εγώ χρησιμοποίησα μόνο το στεφάνι από το τσέρκι μου και το τοποθέτησα κατευθείαν μέσα στην πιατέλα μου και όταν πάγωσε το γλυκό αφαίρεσα το στεφάνι.
Οταν κρυώσει το γλυκό λιώνετε σε μπεν μαρί την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το γλυκό αφήνετε να κρυώσει και γαρνίρετε όπως εσείς θέλετε….
Καλή επιτυχία!!
Μπορείτε να το φτιάξετε και με άσπρα μπισκότα και σε ατομικά μπολάκια για βάπτιση πάρτυ κτλ.!!

Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top