Φρέσκα φασόλια χάντρες (ξεκουνι) με κολοκυθάκια - Cook For All
Φρέσκα φασόλια χάντρες (ξεκουνι) με κολοκυθάκια

Φρέσκα φασόλια χάντρες (ξεκουνι) με κολοκυθάκια

Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.

Υλικά

1/2 κιλό φασόλια φρέσκα ( χάντρες)
2 πατάτες σε τέταρτα
5 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα στη μέση
4 μέτριες ντομάτες τριμμένες ή περασμένες στο μούλτι, η χυμό ντομάτας
μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη
2 καρότα σε ροδέλες
2 κούπες ζεστό νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
Ρίγανη
Μπούκοβο (Chilly)

 

 

Εκτέλεση

Πως θα το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα φασόλια να πάρουμε τις χάντρες η τα αγοράζουμε καθαρισμένα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το καρότο, την πιπεριά, το μαϊντανό, το χυμό ντομάτας και τα σοτάρουμε, δεν ανακατεύουμε και με κλειστό το καπάκι, σε μέτρια φωτιά. Μετά από 10′ λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το νερό, αλάτι πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο, τα ντοματίνια και ανακινούμε την κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζουμε για 40′ λεπτά περίπου.
Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη και λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με τυρί φέτα και κλαδάκια από φρέσκια ρίγανη.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου 👌👌😋😋

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top