Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί - Cook For All
Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί

Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί

Η Συνταγή είναι από Vasoula Andreou – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ…”.

Υλικά!!!

12 μελιτζάνες τσακώνικες
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
Τομάτες ώριμες για τη σάλτσα
Ψιλοκομμένος μαϊντανός , ένα ματσάκι
Φέτα ,αν σας αρέσει
Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των μελιτζανών
Ελαιόλαδο για τη σάλτσα τομάτας
αλάτι, πιπέρι
Τρείς σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες για τη γέμιση
Λίγο βασιλικό για τη γέμιση
Ρίγανη στην άκρη του κουταλιού του γλυκού
Μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
Μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση!!!

Προετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Τις πλένουμε πολύ καλά!!!Κόβουμε τα κοτσάνια και χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος με μία μαχαιριά.Βάζουμε αλάτι σε μία λεκάνη με νερό και τις αφήνουμε για μία με δύο ώρες να βγάλουν την πικρίλα τους, ξεβγάζουμε τις μελιτζάνες σε τρεχούμενο νερό και σκουπίζουμε πολύ καλά για να μην πιτσιλίσουν λάδια στο τηγάνισμα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο τηγανίσματος και αφού κάψει τοποθετούμε τις μελιτζάνες ,τις μαραίνουμε από τη μία πλευρά και τις γυρίζουμε ανάποδα να μαραθεί και η άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τις ακουμπάμε στο ταψί με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω ώστε να είναι έτοιμες για να τις γεμίσουμε!!
Ετοιμάζουμε τη γέμιση μας,η εστία μας σε μεσαία θέση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες μαζί με το μέλι και τα σιγοψήνουμε, μέχρι να «καραμελώσουν», καθώς δημιουργούνται σάκχαρα. Επειδή στη συνέχεια θα ψηθούν στο φούρνο, δεν θέλουμε να τα αφυδατώσουμε τελείως, γι’ αυτό δεν τα τσιγαρίζουμε αλλά τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά!!!
Ολοκληρώνουμε τη γέμιση. Στα σοταρισμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας ,το τριμμένο σκόρδο και ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε το βασιλικό, το μαϊντανό, το αλάτι ,το πιπέρι, το τζίντζερ, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά και να μελώσει η γέμιση μας!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα .Έχουμε τοποθετήσει μέσα στο ταψί τις μελιτζάνες με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω και τις ανοίγουμε ώστε να μεγιστοποιήσουμε την επιφάνεια που μπορούμε να βάλουμε τη γέμιση. Με κουτάλι γεμίζουμε κάθε μελιτζάνα και στο τέλος προσθέτουμε από πάνω το τυρί ,αν θέλετε!!! Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ανάμεσα τους. Βάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο και ψήνουμε για 30- 40 λεπτα!!!


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top