Σοφρίτο Κερκυραικό - Cook For All
Σοφρίτο Κερκυραικό

Σοφρίτο Κερκυραικό

Η Συνταγή είναι από την Maria Kolia της ομάδας Mary’s Cooking ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ).

Υλικά

Υλικά για 8 άτομα
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκιές
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλυτζ. τσαγιού ξύδι λευκό αρετσίνωτο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
αλάτι
1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας και το στγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  2. Σε ένα μικρό πιάτο αναμειγνύετε το αλάτι με το πιπέρι και σε ένα δεύτερο τοποθετείτε το αλεύρι. Περνάτε τις μπουκιές του κρέατο πρώτα από το αλατοπίπερο και ύστερα από το αλεύρι.
  3. Τινάζετε ελαφρά τα κομμάτια του κρέατος για να φύγει το πολύ αλεύρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο στρώνετε τα μισά κομμάτια κρέατος. Πασπαλίζετε με άφθονο μαιντανό και το μισό σκόρδο. Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος και τον υπόλοιπο μαιντανό και σκόρδο. Ρίχνετε το ξύδι και 1 φλυτζάνι χλαρό νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για τουλάχιστον 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
Καλή σας επιτυχία!!!!!


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top