Γλυκό σύκο χωρίς ασβεστόνερο και γαλαζόπετρα - Cook For All
Γλυκό σύκο χωρίς ασβεστόνερο και γαλαζόπετρα

Γλυκό σύκο χωρίς ασβεστόνερο και γαλαζόπετρα

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

Υλικά!!!

100 μέτρια συκα 1.800 γρ
2 .200 ζάχαρη
10 ποτ νερο
20 γαρύφαλλα
1/2 λεμόνι
100 γρ αμύγδαλα ξεφλούδισμα
2 κ σ ξινο

Εκτέλεση!!!

Πλένω και καθαριζω τα συκα από κάτω και κάνω μια τρυπούλα!
Τα βάζω σε μια λεκάνη με νερο που μέσα έχω διαλύσει το ξινο και τα αφήνω 2 ώρες.Μετα τα ξεπλενω καλά και τα βάζω με κρύο νερό να βράσουν 5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αδειαζω το νερό ξεπλενω με κρύο βάζω ξανά νερο και επαναλαμβάνω αυτή την διαδικασία 2 φορές ακόμα.
Τα στραγγιζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Μετά με ένα καλαμάκι από σουβλακι τα τρυπαω από άκρη σε ακρη και τα πιέζω απαλά στα χέρι μου να βγάλει το νερό που κρατάει. Βάζω το νερό με την ζάχαρη και τα γαρύφαλλα να βράσει 10 λεπτά ρίχνω τα συκα αφήνω να βράσουν 10 λεπτά δεν ανακατέυω καθόλου απλά κουνάω την κατσαρόλα και μετά αφήνω όλο το βράδυ.Την άλλη μέρα βάζω να βράσουν ξανά ρίχνω τα αμύγδαλα και αφήνω να δέσει το γλυκό λίγο πριν το τέλος προσθέτω τον χυμό από μισό λεμόνι. Έχω αποστειρωσει τα βαζα μου και τα γεμιζω ζεστά βαζα ζεστό γλυκό τα γυρνάω ανάποδα και τα αφήνω έτσι να κρυώσουν καλά.
Για την αποστείρωση των βαζων.
Τα πλένω καλά τα αφήνω να στεγνώσουν και τα βάζω στην σχάρα του φούρνου που έχω στρώσει μια πετσέτα ανοιχτά και τα καπάκια δίπλα στον αέρα στους 100 βαθμούς 15 λεπτά.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top