Ανακαλύψτε μια νόστιμη συνταγή για τάρτα φράουλας που θα σας ενθουσιάσει! Αυτή η εύκολη συνταγή περιλαμβάνει μια χαρμάνι γλυκών πτι-μπερ ντίγιεστ για τη βάση, ένα πλούσιο γέμισμα από κρέμα τυρί και φρέσκες φράουλες, και μια λαχταριστή σος φράουλας για να ολοκληρώσει την εμπειρία γεύσης. Ακολουθώντας αυτήν την απλή συνταγή, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φρέσκια και γευστική τάρτα φράουλας που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Απολαύστε αυτό το γλυκό έδεσμα και ανανεώστε την αγάπη σας για τις φράουλες!
Υλικά
Για τη βάση:
- 200 γρ. πτι-μπερ ντίγιεστ (digestive biscuits)
- 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες)
- 250 γρ. κρέμα τυρί (απαλή)
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- Ζελατίνη φύλλα (περίπου 10 γρ.)
- 3 κουταλιές σούπας νερό
Για τη σος φράουλας:
- 200 γρ. φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες)
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη διακόσμηση:
- Φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Για τη βάση, σπάστε τα πτι-μπερ ντίγιεστ σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.
- Απλώστε το μείγμα των πτι-μπερ ντίγιεστ στη βάση μιας ταρτιέρας και πιέστε καλά με την πλευρά του ποτηριού ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια. Βάλτε την ταρτιέρα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να πήξει η βάση.
- Στο μεταξύ, για τη γέμιση, ρίξτε την κρέμα τυρί σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και τον χυμό από το μισό λεμόνι. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
- Τοποθετήστε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό με τη ζελατίνη μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
- Προσθέστε τη ζελατίνη στην κρέμα τυρί και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Πάρτε την ταρτιέρα από το ψυγείο και επικαλύψτε τη βάση με την κρέμα τυρί.
- Τοποθετήστε τις φέτες φράουλας πάνω από την κρέμα τυρί μέχρι να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια.
- Στη συνέχεια, για τη σος φράουλας, ρίξτε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Βράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι οι φράουλες να μαλακώσουν και η μίγμα να πήξει ελαφρώς.
- Απομακρύνετε τη σος φράουλας από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, απλώστε τη σος πάνω από τις φράουλες που έχετε τοποθετήσει στην τάρτα.
- Τοποθετήστε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να πήξει πλήρως.
- Πριν σερβίρετε, διακοσμήστε την τάρτα με φρέσκες φράουλες στην κορυφή.