Μαρμελάδα πορτοκάλι - Cook For All
Μαρμελάδα πορτοκάλι

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Η Συνταγή είναι από Αννα Πολιτη – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ (ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΕΛΙΩΤΗ)”.

Υλικά!!!
2 πορτοκάλια μεγάλα
1 λεμόνι
500γραμ. νερό
250γραμ. χυμό πορτοκάλι
700γραμ. ζάχαρη.
Εκτέλεση!!!

Κόβουμε τα πορτοκάλια-λεμόνια στα 4 και μετά σε ψιλές φετούλες βγάζοντας τα κουκούτσια. Τα βράζουμε 4 φορές από 10 λεπτά τη φορά, και αδειάζουμε το νερό για να ξεπικρίσουν. Μετά σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα ξεπικρισμένα πορτοκάλια και λεμόνια, τη ζάχαρη, το χυμό και το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Όση ώρα βράζει η μαρμελάδα μας αποστειρώνουμε τα καθαρά βάζα και τα καπάκια τους στους 100-120βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα γεμίζουμε τα ζεστά βάζα, κλείνουμε καλά με το καπάκι και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν καλά.

Καλή επιτυχία 🍊🍊🍊

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top